Știrile 60m.RO

Elveția adoptă sancțiuni împotriva Rusiei

Elveţia va adopta sancţiunile Uniunii Europene împotriva cetăţenilor ruşi implicaţi în invadarea Ucrainei, îngheţându-le activele, a anunţat luni guvernul de la Berna, îndepărtându-se de la politica tradiţională de neutralitate a republicii alpine, transmite Reuters.

”Având în vedere intervenţia militară a Rusiei în desfăşurare în Ucraina, Consiliul Federaţiei (guvernul) a luat decizia pe 28 februarie de a adopta pachetele de sancţiuni impuse de UE pe 23 şi 25 februarie”, a comunicat guvernul federal.

Elveţia a adoptat de asemenea sancţiuni financiare, cu efect imediat, împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin, a premierului Mihail Mişustin şi a ministrului de externe Serghei Lavrov, adaugă comunicatul.

”Elveţia îşi reafirmă solidaritatea cu Ucraina şi poporul său; va livra ajutoare pentru persoanele care s-au refugiat în Polonia”, a mai afirmat guvernul de la Berna, reiterându-şi oferta de a media în conflict.

Preşedintele Elveţiei, Ignazio Cassis, declarase cu o zi în urmă că era ”foarte probabil” ca ţara sa să urmeze linia Uniunii Europene.

Confederaţia alpină s-a confruntat cu presiuni în creştere pentru a se situa fără echivoc de partea Occidentului împotriva Moscovei şi de a adopta sancţiuni contra acesteia.

Într-o primă fază, Elveţia a făcut echilibristică între a arăta solidaritate cu demersul Occidentului şi a-i menţine neutralitatea tradiţională despre care afirma că o poate transforma într-un potenţial mediator.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button