Politică

Andrei Marga, dat afară de la TVR Cluj: A contrazis propaganda oficială

Andrei Marga, fost ministru de Externe și al Educației, urmează să rămână fără emisiunea de la TVR Cluj. Dezvăluirea a fost făcută chiar de directorul TVR Cluj, Alin Gelmărean.

Emisiunea „Dialoguri cu Andrei Marga”, care de mai bine de un deceniu îi oferă fostului ministru o platformă pentru promovarea ideilor, va fi scoasă din grila TVR Cluj, ca urmare a declarațiilor sale cu privire la războiul din Ucraina, informează Adevărul.

În contextul declarațiilor făcute în spațiul public, care contravin fundamental cu linia de politică externă a Statului Român, chiar dacă dânsul este un erudit profesor, nu mai putem să păstrăm emisiunea Dialoguri cu Andrei Marga în grila TVR Cluj”, a precizat directorul TVR Cluj, Alin Gelmărean. Emisiunea îl avea ca invitat permanent pe fostul ministru Andrei Marga.

Emisiunea va ieși din grila de toamnă a TVR Cluj. Gelmărean precizează că prezența lui Marga într-o emisiune a postului teritorial de televiziune ar contravine cu Legea 41 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, cu regulamentele interne ale postului, dar și cu menirea postului public de televiziune.

„Se încalcă legea deoarece în esență declarațiile dânsului contravin politicii externe a Statului Român”, a subliniat directorul Gelmărean.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button