Știrile 60m.RO

ÎPS Teodosie despre educația sexuală în școli: Elevii minori au drepturi de majori, este o anomalie

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a declarat că educația sexuală, așa cum este înțeleasă în acest moment de factorii de decizie, nu este potrivită pentru copiii minori.

Acum nu mai sunt criterii după vârstă. Minorii, care întotdeauna au fost tutelați de părinți sau de tutorii lor, acum se ridică această tutelă a părinților. Elevii minori au drepturi de majori, este o anomalie. Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, că el se va răni”, a afirmat ÎPS Teodosie, la Radio Dobrogea, potrivit RomâniaTV.

Arhiepiscopul a făcut apel la „oamenii cred într-o minimă morală” să își spună cuvântul. „Aș vrea ca toți educatorii, psihologii, oamenii de credință, de bun simț, oamenii care cred într-o minimă morală, cum era și dl Pleșu, să își spună cuvântul acum. Societatea noastră are nevoie de înțelepți. Fără înțelepți, fără oameni luminați, societatea noastră intră în degringoladă.

De aceea, eu i-aș invita pe toți oamenii care simt o datorie să contribuie la binele societății, să-și spună cuvântul. Statul să-i asculte, pentru că sunt specialiști. Se vorbește că trebuie să ne ghidăm după specialiști. Cei mai importanți specialiști pentru viitorul copiilor noștri sunt cei care se ocupă de acest viitor al lor: părinții, educatorii, duhovnicii, psihologii, psihanaliștii, chiar filosofii cei cu credință, toți pot să contribuie la acest aspect”, a continuat el”, a explicat ÎPS Teodosie.

Back to top button