Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

AUR Moldova acuză instituțiile statului că se implică politic cu scopul de a scoate alianța din cursa electorală

AUR Moldova protează împotriva faptului că instituțiile statului din Republica Moldova sunt folosite cu scopul de a scoate Alianța pentru Unirea Românilor din cursa electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Declarația a fost făcută după ce Comisia Electorală Centrală ar fi expediat un demers în adresa Serviciului de Informații și Securitate pentru a investiga o presupusă „finanțare externă și implicare a străinilor în campania electorală”.

Potrivit Alianței pentru Unirea Românilor, anterior, reprezentanții formațiunii au semnalat în repetate rânduri despre faptul că mai mulți membri, dar și autocarul AUR au fost filați în mod vizibil cu scopul de a fi intimidați, însă atât CEC, SIS, cât și alte instituții au ignorat aceste abuzuri.

„Cu toții am sperat că va fi altfel după alegerile prezidențiale, am constat că nu va fi așa și tocmai de aceea am intrat în această competiție electorală. Aceste documente arată în mod clar că SIS-ul este utilizat în scopuri politice și este subordonat președintelui, care a promis partenerilor occidentali că va respecta principiile statelor democratice și nu se va implica în campania electorală în favoarea unui partid. Demersul CEC-ului în adresa SIS arată implicarea în cursa electorală și suspectăm faptul că se încearcă scoaterea premeditată a AUR din competiția electorală, având în vedere faptul că la momentul de față cifrele arată că vom trece pragul electoral”, au declarat reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor.

Mai mult, potrivit formațiunii, faptul că AUR nu este subordonat unei structuri mafiote din Republica Moldova a panicat sistemul și care la momentul de față știe faptul că AUR se află deja peste pragul electoral și are o creștere medie de 1% pe săptămână.

Alianța pentru Unirea Românilor a sesizat instituțiile internaționale și misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova cu privire la această imixtiune ilegală în campania electorală.

Back to top button