PoliticăȘtirile 60m.RO

Ciolacu mizează pe ajutorul lui Orban ca să-l demită pe Cîțu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că mizează pe ajutorul lui Ludovic Orban pentru a demite Guvernul Cîțu. El speră ca astfel să convingă și parlamentarii liberali să voteze moțiunea de cenzură depusă de social-democrați împotriva actualului Guvern. „Este posibil ca marţi să treacă această moţiune de cenzură. Eu am spus că are 50% şanse să treacă. (…) Este nevoie de anumite voturi din actualul arc guvernamental”, susţine Ciolacu.

„Noi avem o posibilă singură lipsă – un deputat care are o boală incurabilă într-o fază foarte avansată – dar şi el încearcă să ajungă la vot. Am înţeles de la colegii de la AUR sunt cu toţii prezenţi. Categoric, deja au anunţat cei neafiliaţi că vor susţine moţiunea, vor fi voturi şi de la grupul minorităţilor şi ne mai trebuiesc voturi din zona actuală a acestei puteri. Ţinând cont că 70% dintre români consideră că suntem într-o direcţie greşită, sunt ferm convins că există şi parlamentari din actuala putere care consideră că suntem în direcţia greşită şi sperăm că voteze această moţiune. Poate domnul Orban ne face surpriză şi îndeamnă anumiţi colegi să voteze această moţiune, nu neapărat ţinând cont de lupta lor politică internă. Poate face un act patriotic şi scapă această ţară de…”, a afirmat Ciolacu, la Antena 3.

El susţine că a avut discuţii cu parlamentari din coaliţia aflată la guvernare, arătând că a discutat deja în acest sens.

„Am avut astfel de discuţii, vom vedea marţi ce se va întâmpla. Cred că vor face o presiune fantastică să nu se deplaseze la vot, ca nu cumva să voteze din greşeală”, a adăugat liderul PSD.

În opinia liderului PSD, preşedintele Iohannis „ţine cu domnul Cîţu şi atuncea are tot interesul să nu treacă această moţiune de cenzură”.

Back to top button