Știrile 60m.RO

CRIZĂ în Moldova. Trupele ruse nu permit apă și hrană către autocarul AUR blocat la Varnița. Parlamentarii AUR reacționează

Un incident are loc la Varnița, Republica Moldova, acolo unde autoritățile de ocupație refuză nejustificat să permită accesul unei caravane de informare electorală. Caravana AUR a staționat peste noapte și nu i se permite accesul în teritoriul ocupat din estul Republicii Moldova. Mai mulți parlamentari AUR de la București au reacționat la acest eveniment:

Copreședintele AUR, Claudiu Târziu, a reacționat la restricția abuzivă și nejustificată a autorităților de ocupație de a nu permite caravanei AUR pe regimul banditesc de la Tiraspol:
„Colegii noștri din AUR – Republica Moldova sînt ținuți de ieri, de la ora 15.00, la pretinsa graniță de pe Nistru. Deși în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie a.c. se va vota și în Transnistria, regimul banditesc de la Tiraspol, susținut de trupele de ocupație ruse, interzice AUR să-și desfășoare campania electorală în localitățile de dincolo de Nistru. Iar autoritățile de la Chișinău nu pot interveni în favoarea unei campanii corecte, de pe urma căreia electoratul să fie bine informat, pentru a vota în cunoștință de cauză.
Cam atît înseamnă „statul” Republica Moldova, cît e în stare să-și exercite controlul asupra propriului teritoriu. Realitate la care se adaugă aceea că respectivul stat artificial nu se poate autofinanța. Soluția este una singură: reunificare cu țara mamă, România! Iar procesul de reunificare va începe cu accesul AUR în Parlamentul de la Chișinău”

Dumitru Viorel Focșa denunță niște abuzuri făcute de autoritățile de ocupație:
“Îmi exprim îngrijorarea fața evenimentele de la Varnița. Am fost astăzi acolo ca să mă asigur că nu se vor comite abuzuri.
În această seară m-am convins că aceste abuzuri se comit.
Solicit autorităților din Republica Moldova, cu precădere președintelui Maia Sandu, să asigure securitatea și integritatea susținătorilor și membrilor AUR cărora nu li se permite accesul în teritoriul ocupat din estul Republicii Moldova.
Libertatea reprezintă un drept constituțional.
La acest moment cetățeni cu dublă cetățenie se află pe Nistru. Să nu uite cei de acolo că vorbim și de cetățeni ai României, stat membru NATO. Orice abuz și agresiune fizică nu va fi acceptată.”

Adrian Axinia solicită Președintelui Republicii Moldova să asigure integritatea fizică a cetățenilor blocați la Varnița:
“SOLICIT OSCE ȘI PREȘEDINTELUI REPUBLICII MOLDOVA SĂ ASIGURE INTEGRITATEA FIZICĂ A CETĂȚENILOR BLOCAȚI LA VARNIȚA
Autoritățile de ocupație refuză nejustificat să permită accesul unei caravane de informare electorală.
Am o mare îngrijorare față de siguranța românilor de pe Nistru.
Acolo se află și persoane cu dublă cetățenie, inclusiv cea română.

Atrag atenția asupra faptului că România nu se va putea împăca cu acțiuni agresive asupra propriilor cetățeni.”

Ar putea fi o imagine cu 2 de persoane, persoane în picioare şi în aer liber

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button