PoliticăRepublica Moldova

Maia Sandu: Moldova, stat unitar și indivizibil, condiția firească și necesară a existenței statalității! Îmi doresc să fie în continuare Suveranitatea noastră

Maia Sandu s-a remarcat cu un mesaj scos din manualele sovietice redactate în laboratoarele NKVD de la Lubyanka și le promite moldovenilor statalitate, suveranitate și o Moldova ca stat unitar și indivizibil. La un asemenea mesaj ne puteam așteapta de la Vladimir Voronin sau Igor Dodon, dar Maia Sandu șterge pe jos cu idealul Unirii celor două state românești și se apropie din ce în ce mai mult de separatiștii de la Tiraspol și Federația Rusă cu scopul vădit de a obține puterea totală în stat, în urma alegerilor din 11 iulie.

Moldova nu este stat unitar și nici nu va fi niciodată atât timp cât pe teritoriul său se află trupe de ocupație ruse.

Mesajul Maiei Sandu la 31 de ani de la independență

„Acum 31 de ani, în ziua de 23 iunie, deputații Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești au adoptat Declarația de Suveranitate. Era un eveniment politic major, care semnala un prim pas în constituirea viitorului stat Republica Moldova. Prin acest pas, de rând cu balticii, ucrainenii, georgienii sau rușii, Moldova renunța la totalitarism și trecea la valorile statului democratic.

Fiecare dintre cele 15 foste republici sovietice și-a valorificat de propria manieră Suveranitatea obținută. Pentru Republica Moldova, ca și acum 31 de ani, aceasta este „condiția firească și necesară a existenței statalității”, documentul ce proclamă supremația legii și stipulează caracterul unitar și indivizibil al statului.

Totodată, evenimentele prin care a trecut de atunci țara noastră, inclusiv tentativele de instaurare a unui regim autoritar sau cele de capturare a statului și instituțiilor în folosul unor interese particulare sau de grup, ne spun că democrația trebuie apărată în fiecare zi, iar libertatea nu este doar o declarație. Și democrația, și libertatea înseamnă luptă continuă. O luptă în care trebuie să învingă dreptul cetățeanului de a decide liber și nesilit de nimeni asupra propriului prezent și viitor. Despre aceasta este și îmi doresc să fie în continuare Suveranitatea noastră.”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Back to top button