Politică

USR vrea votanți cu orice preț. Revenim la turismul electoral? Să fie din aceeași disperare ca și la Bragadiru?

Dan Barna, șeful USR, ne spune că „un alt element important pe care-l vom discuta la coaliție și-l vom propune colegilor noștri, este de a nu mai avea, cum este exemplul mai multor state europene, domiciliul pe cartea de identitate, de a desface această legătură cumva artificială în care identitatea omului este condiționată de existența domiciulului pe respectiva carte de identitate”, în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi.

El consideră că acest lucru ar permite „o participare la vot mult mai flexibilă și mult mai firească”. Făcând legătura cu alegerile pentru funcția de primar al orașului Bragadiru ce urmează în câteva zile, ne dăm seama că această disperare, a lipsei de votanți ai USR, se transmite la toate nivelurile. USR susține în Bragadiru un candidat al unui partid neparlamentar, marginalizat de dorința românilor de dreptate, scos de aceștia din parlament și anume PMP.

Să-și dea seama că aceasta poate fi singura mișcare prin care poate scăpa USR de evacuarea din parlament? AUR, după ce i-a eliminat pe PMP, ALDE și Pro România, urmează să pună capăt luptei acestora pentru bani și funcții cu oameni total nepregătiți în a gestiona situația gravă în care se află România.

Am văzut cum ani de zile acest turism a fost incurajat de partidele sistemului, iar USR nu se lasă mai prejos. Așadar, pentru cei care ar fi turiști cu ocazia diverselor alegeri, ce ați face, înafară de a le oferi excursia gratis? Vreți să trăiască mai bine? Nu cred…

de Bogdan Crefelean

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button