Știrile 60m.RO

Orban recunoaște: Sunt tensiuni în coaliție din cauza Legii Romexpo

Orban recunoaște: Sunt tensiuni în coaliție din cauza Legii Romexpo. Preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat astăzi că nu există un punct de vedere comun în coaliţia de guvernare referitor la proiectul privind terenul de la Romexpo.

„PNL nu a luat nicio decizie cu privire la acest proiect. De asemenea, în coaliţie nu s-a luat încă o decizie cu privire la acest proiect. Am discutat o dată în coaliţie, a rămas că vom mai discuta. Nu avem încă un punct de vedere comun în coaliţie şi dacă putem armoniza punctele de vedere, astfel încât să susţinem împreună o anumită a formă a legii, aşa este mai bine, că suntem o coaliţie de guvernare„, a afirmat Orban la Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, pe 31 martie, Parlamentului reexaminarea legii care vizează transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ a terenurilor proprietate privată a statului aflate, până la data intrării în vigoare a actului normativ, în folosinţa gratuită a CCIR şi care nu sunt revendicate.

Şeful statului cere reexaminarea actului normativ pentru modificarea şi completarea Legii camerelor de comerţ din România nr. 335/2007, prin care o suprafaţă de teren de 46 hectare de la Romexpo trece din proprietatea statului în cea a Camerei de Comerţ şi Industrie a României pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar.

Back to top button