Știrile 60m.RO

Dumitru-Viorel Focșa(AUR): „Maia Sandu se gândește la interdicția lui George Simion de a intra în R.Moldova pentru că și-a dat seama că AUR va fi un partener credibil”

Dumitru-Viorel Focșa, deputat AUR, a fost invitat la emisiunea Știrea Zilei, prezentată de Doina Grosu, pentru a discuta despre intervenția Maiei Sandu în procesul de interdicție a lui George Simion în Republica Moldova, eșecul PNRR-ului, dar și despre incompetența primarului de la Constanța. Urmăriți această emisiune pe Facebook prin următorul link: https://fb.watch/6aYAtQjftc/

Primul subiect dezbătut în emisiune a fost despre interdicția lui George Simion de a intra în Republica Moldova și ce a făcut Președintele Maia Sandu în legătură cu acest subiect: „Președintele Maia Sandu are o tactică și o consiliere politică bună din partea apropiaților. Nu spunem că este tardivă, pentru că probabil abia acum i s-a transmis mesajul că AUR va intra în Parlamentul de la Chișinău, iar doamna Maia Sandu își dă seama că AUR va fi un partener credibil. Chiar dacă dumneaei a declarat că este un politician statalist, care susține existența statului Moldova, și nicidecum unionist. Știm foarte bine că George Simion luptă de la o vârstă fragedă pentru acest ideal unionist, iar aici, în niciun caz, nu putem vorbi de intenții ascunse.

Direcția pe care Republica Moldova poate accede la comunitatea europeană este aceea care se va face doar prin unire. Foarte multă lume spune și chiar politicieni vechi spun că altfel nu se poate. Sunt semnale și de la Bruxelles că Republica Moldova va fi ținută într-o zonă de tampon din punct de vedere strategic militar.”, afirmă domnul deputat Dumitru-Viorel Focșa în emisiune.

Un alt subiect dezbătut în emisiune a fost despre eșecul Planului de Redresare și Reziliență trimis la Bruxelles de către România: „Este clar că PNRR-ul lui Ghinea este planul național al rușinii și al rataților. Acest ministru nu are cum să perceapă acest eșec pentru că este o marionetă acolo unde este pus de către actualul Guvern. Vedem cum părți din aceste fonduri sunt alocate unor firme de partid. Cunosc foarte multe detalii despre acest subiect și știu că deranjez foarte mult, încă de când am făcut interpelări împotriva acestei cârdășii. Obiecțiile Uniunii Europene cu privire la acest proiect scoate la iveală incompetența crasă a acestui Guvern.„, susține deputatul AUR.

Urmăriți și alte subiecte de actualitate dezbătute în emisiune prin următorul link: https://fb.watch/6aYAtQjftc/

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button