Știrile 60m.RO

AUR Moldova: Nu avem parte de o campanie electorală corectă. Suntem urmăriți, amendați și sabotați de forțele de ordine și de SIS

Vlad Bilețchi, președintele AUR Moldova, a declarat într-o conferință de presă că formațiunea sa politică nu își poate desfășura campania electorală fără a fi constant sub lupa poliției sau a Serviciului de Securitate (SIS). El a acuzat vechea clasă politică de faptul că folosește instituțiile statului pentru a descuraja blocul unionist.

AUR Moldova și-a început campania electorală dând startul Caravanei care străbate Republica Moldova de la un capăt la celălalt pentru a vorbi cu toți oamenii din orașe sau din sate, timp de 5 săptămâni. Acțiunile acestui proiect au fost supus constant intimidărilor din partea factorului juridic și al instituțiilor de forță de la Chișinău, acuză Bilețchi. El susține că „niciun alt concurent electoral nu este urmărit, amendat și nici nu este într-o formă sau alta, cel puțin luat în vizor de Poliție sau Serviciul de Informație și Securitate”.

Președintele AUR Moldova a menționat două astfel de incidente:

  • „Amintim de incidentul de la Vadul lui Vodă unde ne-am pomenit cu zece polițiști care ne asigura ordinea publică. Un cetățean turmentat a avut trei tentative până a reușit să spargă geamul autocarului AUR. Colegii nu au reușit să găsească niciun polițit în tot acest timp.
  • Un alt doilea eveniment, unde a fost implicat și Ministerul Afacerilor Interne, a fost la Orhei. În fața primăriei, șoferiul autocarului AUR a stațional regulamentar până a fost debarcată toată lumea. De nicăieri, un echipaj de poliție a sosit, unde a decis că șoferul autocarului trebuie să fie amendat pentru parcare neregulamentară. Cum șoferul nu a vrut să semneze procesul verbal, polițiștii au găsit, subit, doi martori, pentru a semna procesul conform legii. Se pare că cei doi martori sunt agenți sub acoperire, iar o simplă căutare pe internet după numele lor, confirmă acest lucru. Cei doi lucrează în cadrul Minsterului Afacerilor Interne și răspândește toate comunicatele acestuia”, a precizat Bilețchi

Liderul AUR Moldova a mai spus că, în urma acestor acțiuni, „partidul AUR a fost în fața Ministerului de Interne pentru a aduce în atenția opiniei publice, dar și a ministrului Afacerilor Interne de la Chișinău că nu sunt admise astfel de ingerințe în campania electorală și nu admitem asemenea sabotaj împotriva unui concurent electoral.”

Back to top button