PoliticăȘtirile 60m.RO

Minerii acuză Guvernul de genocid social. Ei cer recunoașterea condițiilor de muncă speciale în care-și desfășoară activitate

Minerii acuză Guvernul de genocid social. Ei cer recunoașterea condițiilor de muncă speciale în care-și desfășoară activitate.

În acest sens, un grup de sindicalişti de la Sindicatul Energia Rovinari a venit astăzi, 16 iunie, la Camera Deputaţilor pentru a solicita adoptarea unui proiect de lege care introduce minerii şi energeticienii din Complexul Energetic Oltenia în categoria celor care îşi desfăşoară activitatea în condiţii de muncă speciale, scrie Agepres.

Potrivit sursei, este vorba despre proiectul 75/2021 pentru modificarea Legii privind sistemul unitar de pensii publice, care se află miercuri pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor şi urmează să fie supus votului.


Am venit astăzi în Parlament pentru a susţine un proiect de lege, un proiect care aduce o modificare la legea pensiilor, un proiect care să recunoască condiţiile speciale de muncă în care muncesc minerii şi energeticienii din Complexul Energetic Oltenia. Datorită faptului că zeci de ani la rând angajatorul nostru, guvernele României au făcut reduceri de costuri inclusiv cu grupa de muncă, cu condiţiile de muncă ale minerilor şi energeticienilor din Complexul Energetic Oltenia, media de vârstă a acestei bresle din această companie a ajuns la 52 de ani. Noi spunem – un genocid social, pentru că am făcut o medie, în ultimii cinci ani au decedat 45 de colegi de-ai noştri, în fiecare an, mineri şi energeticieni, în timpul activităţii”, a declarat Manu Tomescu, vicepreşedinte Sindicatului Energia Rovinari, la Palatul Parlamentului,

El a adăugat că minerii şi energeticienii sunt cea mai îmbătrânită categorie de salariaţi din toată industria românească.

Back to top button