Știrile 60m.RO

Claudiu Târziu, reacție la afirmațiile lui Barna privind educația sexuală în școli: Suntem împotriva promovării ideologia de gen și LGBT+ și inoculării copiilor cu alte valori morale decât cele ale părinților lor

Claudiu Târziu a reiterat faptul că Alianța pentru Unirea Românilor se opune promovării ideologiei de gen și LGBT+ și inoculării copiilor cu alte valori morale decât cele ale părinților lor, în contextul declarațiilor recente ale vicepremierului Dan Barna. Copreședintele AUR a precizat că educația sexuală, în forma ei actuală, este un paravan pentru ideologia de gen și pentru activismul agresiv LGBT+.

„Liderul unui partid aflat vremelnic la guvernare, partid în prăbușire liberă în toate sondajele, a lansat astăzi o serie de jigniri și invective la adresa părinților care au dreptul fundamental în a-și educa propriii copii în conformitate cu convingerile personale. După modelul șefului și mentorului său ideologic de la Cotroceni, acest politician i-a etichetat pe părinți, între altele, ca având himere medievale și că aceștia nu ar fi, vezi Doamne!, conectați la agenda publică.

Reacția, pe cât de obraznică, pe atât de ideologizată, a respectivului politician a venit în contextul unor tensiuni provocate de insistența unei minorități agresiv progresiste, susținute de președintele Iohannis, ca elevilor începând din clasa a cincea să le fie predate cursuri de educație sexuală, iar implicarea părinților să fie opțională. Mai exact, este vorba despre o propunere legislativă de modificare a legii 272 din 2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, a cărei formă transmisă la promulgare a întâmpinat rezistența îndârjită a Cotroceniului.

Promotorii autohtoni ai inepțiilor neomarxiste disprețuiesc rolul crucial al părinților în procesul educativ, drept, de altfel, consacrat de Constituție, și distorsionează îndatorirea și responsabilitatea care le revine acestora. Dreptul de decizie al părinților este subsumat libertății de conștiință, la rândul său garantată de Constituție. Propunerea legislativă, asupra căreia șeful statului a depus sesizare de neconstituționalitate – sesizare respinsă de CCR – și pentru care a cerut reexaminarea pentru a corespunde agendei progresiste, va fi supusă în scurt timp dezbaterii și votului în Senat. Poziția AUR este fermă și o vom susține ca atare”, a scris Claudiu Târziu pe pagina sa de Facebook.

Back to top button