PoliticăȘtirile 60m.RO

Dumitrina Mitrea (AUR): I-am cerut ministrului Ghinea fișele de calcul care stau la baza conceperii PNRR. Am primit o doar schiță

Dumitrina Mitrea, deputată AUR, a dezvăluit pe pagina sa de Facebook, că i-a solicitat în repetate rânduri ministrului Ghinea, în calitate de vicepreședinte al Comisiei de Afaceri Europene, să pună la dispoziție fișele de calcul pe baza cărora a fost elaborat Planul Naționale de Reziliență și Redresare (PNRR). În loc de acest detalii, a primit dar nouă pagini ce conțineau o schiță a PNRR-ului.

Declarația a fost făcută în contextul în care Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, s-a lăudat cu exercițiul de transparență care ar fi constat în publicarea integrală a PNRR-ului pentru a putea fi consultat de cetățeni. El a mai spus atunci că nu toate țările UE au făcut sau vor face acest exercițiu.

„La Comisia de Afaceri Europene, ca vicepreședinte, am cerut în mod repetat, să primim fișele de calcul care stau la baza conceperii PNRR-ului. Li s-a spus românilor că acest plan a fost pus la dispoziție în comisii, dar ce am primit au fost 9 pagini cu o schiță a ce reprezintă PNRR. Un plan se concretizează pornind de la calcule amănunțite pe nevoile stringente ale unei țări, calcule ce se regăsesc în pagini întregi a unor fișe de calcul. Domnul ministru a venit cu 9 pagini. Atât face România – 9 pagini aruncate în față românilor să le închidă gura”, a scris Dumitrina Mitrea referitor la acest aspect.

Back to top button