PoliticăȘtirile 60m.RO

PSD blufează: Și ei au votat PNRR-ul respins de UE. Ciolacu îl critică degeaba pe Ghinea

Marcel Ciolacu, liderul PSD, nu mai prididește cu criticile la adresa Guvernului Cîțu și a ministrului Fondurilor Europene Cristian Ghinea, deși social-democrații au votat PNRR-ul în forma în care a fost trimisă spre examinare la Bruxelles.

Ciolacu a criticat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Craiova, faptul că miniştrii Cristian Ghinea şi Adrian Oroș s-au întors cu zero euro pentru agricultură, deși în program era o solicitare de 7 miliarde de euro pentru acest domeniu.

El a mai spus că va continua să critice PNRR.

Europa ne creează aceste oportunităţi, dar dacă noi trimitem documente pe care nu le citim, documente făcute de către companii private ca pe urmă să acceseze aceste fonduri sau aberaţii cum sunt 133.000 de euro pentru formarea unui singur om, de parcă l-am trimite pe Marte şi de asta se justifică această sumă imensă. Sunt ferm convins că altfel ar fi arătat acest PNRR. Deoarece nu au vrut un dialog cu autorităţile locale s-a ajuns ca să fim iarăşi ruşinea Europei. O să continui să critic acest PNRR. Chiar vorbeam cu domnul senator Preoteasa cât de mult ar fi însemnat pentru Dolj să fi prins acele sume pentru irigaţii, cum am prins Polonia, Ungaria, Bulgaria. Am plecat la negocieri la Bruxelles cu Comisia cu o solicitare de şapte miliarde, au ajuns domnul Ghinea şi cu domnul Oros la 3,8 miliarde şi s-au întors cu zero euro pentru agricultura românescă”, a spus Ciolacu.

Back to top button