PoliticăȘtirile 60m.RO

George Simion vrea să oprească jaful național de la Combinatului de Oţeluri Speciale din Târgovişte pe care Năsui vrea să-l închidă

George Simion a afirmat că vrea să oprească jaful național de la Combinatului de Oţeluri Speciale din Târgovişte pe care Năsui vrea să-l închidă. Aici lucrează 1.000 de persoane care riscă să-şi piardă locurile de muncă. Ministrul Economiei susține că acest combinat este o gaură neagră. De aceea, Guvernul ar fi renunţat la preluarea activelor COS Târgovişte de o nouă societate înfiinţată în subordinea Ministerului Economiei.

Claudiu Năsui a afirmat că a căutat un investitor strategic, însă Simion susține că nu se va gasi niciun investitor, iar acest combinat, va sfârși ca toate celelalte astfel de unități. „Combinatului de Oţeluri Speciale din Târgovişte a fost privatizat pe două milioane de euro şi acum valorează activele de acolo cel puţin 40 de milioane de euro după ce multe dintre active au fost distruse sau dărâmate”, precizează liderul AUR.

Claudiu Năsui este de o perversitate incredibilă. Aveau garanţia aceşti oameni de la domnul Orban şi de la actualul ministru al Energiei care înainte era şi ministru al Economiei, Virgil Popescu, că vor face darea în plată. Proprietarul actual al combinatului de la Târgovişte e o companie rusească (Mechel). Are datorii de 40 de milioane de euro la statul român, la noi toţi practic. 40 de milioane de euro pe care trebuia să-i luăm într-o formă sau alta. Singura modalitate prin care putem să-i recuperăm de la acest aşa zis investitor rus e să preluăm înapoi combinatul în contul datoriei.

Domnul Năsui a spus că nu e de acord cu o naţionalizare. Nu e vorba despre aşa ceva. E vorba despre o dare în plată”, a declarat George Simion, în emisiunea „Punctul Culminant” prezentată de Victor Ciutacu, la România TV.

Liderul AUR a mai spus că la acest combinat este singurul loc din România unde se mai poate produce oțel și fier beton.

Back to top button