Impozitarea sau blocarea centralelor de apartament o mare prostie. PNL, PSD, USR vor să facă rău românilor și să îi impoziteze
Legile fizicii și cele ale chimiei sunt clare. Dacă arzi ceva va rezulta căldură, diferite substanțe dar și dioxid de carbon. Altă variantă nu prea există. Centralele de apartament folosesc ca și combustibil gazul metan. Prin arderea gazului metan nu rezultă decât dioxid de carbon și apă. Practic în aer nu se eliberează alte substanțe chimice, este cea mai nepoluantă variantă ca să se facă încălzirea. Arderea fără oxigen și fără să rezulte dioxid de carbon nu există.
Mai mult decât atât, fiind vorba despre un reglaj fin numai la nivelul unității locative nu se pune problema unor pierderi mari de căldură pe traseu, adică căldura se produce și se consumă exact în apartament sau în casă.
Însă acest lucru deranjează mafia din PNL, PSD și din USR și care pune gând rău românilor. Acum se discută despre posibilitatea ca aceste centrale să fie interzise sau să fie impozitate, astfel încât românii să plătească mai mult.
De ce vor ei să facă acest lucru: pentru că în unele mari orașe există sisteme neperformante, mulți angajați și cu multe costuri. Practic toată clientela de partid este angajată la aceste sisteme ineficiente de termoficare. Problema partidelor politice toxice este însă aceea că românii nu sunt proști și nu mai vor să plătească către aceste companii. Ei vor să plătească numai cât consumă. Vă dați seama că atunci când ai o centrală acasă nu plătești sute de angajați aduși să frece menta, angajați aduși de partidele politice.
Așa că s-au gândit ei să impoziteze cea mai eficientă formă de producere a energiei pentru apă caldă și pentru încălzirea unui spațiu. La un moment dat s-au gândit și să interzică, dar nu au soluții alternative în orașele mai mici.
Centralele termice de apartament există peste tot în lume, oamenii vor să fie liberi, să nu depindă de alții, să nu plătească partidele politice prin companiile de termoficare.
- România se face de râs în întreaga lume: Guvernul Ciucă-Ciolacu nu a fost în stare să repare podul către baza NATO de la CincuLa şase luni de la invadarea Ucrainei de către Putin, eforturile de a consolida regiunea Mării Negre au ridicat semne de întrebare cu privire la motivul pentru care această acţiune nu a fost iniţiată înainte, scrie Bloomberg, într-un comentariu intitulat ”NATO, în cursa pentru a contracara ameninţarea Rusiei, în punctul slab al Europei”, în care …
- Patruşev: Occidentul oscilează între război hibrid şi un conflict deschis cu MoscovaTările occidentale oscilează între un război hibrid şi un conflict armat deschis cu Moscova, consideră secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, citat de EFE şi Interfax. Nikolai Patrușev avertizează asupra unei catastrofe nucleare la Zaporojie „Evenimentele din Ucraina demonstrează că Occidentul încearcă să oscileze la limita între acţiuni hibride şi un conflict armat …
- Alina Mungiu-Pippidi: Și rușii au intrat în recesiune, dar sunt și în tabăra câștigătorilor pentru că ei vând petrol, gaze și din prețurile crescute își finanțează acest războiPreședintele Societății Academice din România (SAR), Alina Mungiu-Pippidi, a precizat că sunt trei scenarii privind evoluția războiului dintre Federația Rusă și Ucraina. Politologul a mai spus că sunt semne foarte clare că în acest an nu se va întâmpla nimic decisiv și că niciuna dintre cele două părți nu poate să câștige ceva important. „Prin urmare …
- Legea AUR pentru ajutorul dat la naștere merge mai departe: să ajutăm familiile ce își doresc un copilLegea AUR pentru ajutorul dat la naștere merge mai departe: să ajutăm familiile ce își doresc un copil. România este țara care oferă ajutor la deces. Nu spunem că este rău, noi spunem doar că este bine să ajungă bani și la cei care au curajul să facă copii. AUR a depus un proiect de …
- România, un mare producător de vinuri la nivel mondial a ajuns să importe de trei ori mai mult decât exportăÎncă o dovadă că România e o ţară ce se „hrăneşte cu importuri“. România e al 13-lea cel mai mare producător de vin din lume, dar totuşi importă de trei ori mai mult decât exportă. România produce anual 4-4,5 milioane de hectolitri de vin, valoare ce poziţionează piaţa locală în top 15 cei mai mari …