PoliticăȘtirile 60m.RO

Cîțu trece la amenințări: Voi aproba OUG dacă Opoziţia va ataca la CCR proiectul de lege privind creşterea alocaţiilor

Cîțu trece la amenințări: Voi aproba OUG dacă Opoziţia va ataca la CCR proiectul de lege privind creşterea alocaţiilor pentru a menține stabilitatea financiară în România.

 „La Senat, amendamentele care arată un nou calendar de creştere a alocaţiilor, următoarea fiind 1 ianuarie 2022, a fost votat de toţi membrii coaliţiei. La Camera Deputaţilor, nu ştiu din ce motive, s-a întârziat acest lucru, deşi toţi avem acelaşi obiectiv – de predictibilitate, transparenţă şi reducere a deficitului bugetar în perioada următoare. (…) Primim semnale din partea Opoziţiei că va fi atacat acest proiect de lege la Curtea Constituţională. În acest condiţii mă văd nevoit să aprob OUG în sedinţă de Guvern pentru a mă asigura că menţinem stabilitatea financiară a României în perioada următoare, a explcat Cîţu, potrivit news.ro.

El a explicat că va fi făcută o formulă transparentă prin care vor fi crescute, în mod predictibil, alocaţiile în fiecare an. Aceleaşi formule vor exista şi pentru pensii şi pentru salariul minim.

„Nu există o tranşă 4 şi 5 de majorare a alocaţiilor. Aici nu este vorba despre dublare, este vorba despre a creşte predictibil alocaţiile în fiecare an, nu doar până la acel moment. Noi vom crea o formulă transparentă prin care vom creşte predictibil alocaţiile în fiecare an. Aşa vom face şi cu pensiile, aşa vom avea o formulă transparentă şi pentru salariul minim. Nu înseamnă că ne vom opri când se dublează sau când se triplează, ş.a.m.d. Deci lucrurile vor merge înainte”, a completat premierul.

Back to top button