PoliticăȘtirile 60m.RO

PSD a depus moțiunea împotriva lui Ghinea invocând eșecul PNRR

PSD a depus moțiunea simplă împotriva lui Ghinea invocând eșecul PNRR. Moțiunea se numește „Cristian Chinea, de la zero la abis!”, iar principalele reproșuri sunt legate de modul în care a fost construit Programul Național de Reziliență și Redresare.

Semnalele sunt clare: fiecare zi cu Ghinea la butoane înseamnă pierderi imense din fondurile europene și scufundarea în abisul austerității. Absorbția curentă este la pământ, Planul Național de Redresare și Reziliență este un dezastru, iar programele din Cadrul Financiar 2021-2027 nu există nici pe hârtie. În fiecare zi, România pierde bani mulți din cauza incompetenței ministrului Ghinea”, se arată în document.

Social-democrații îl acuză pe ministrul Fondurilor Europene că îndatorează România pentru a dirija banii către clientela de partid, în loc să de drumul proiectelor pentru relansarea economică post-Covid.

„România mai are de absorbit peste 15 miliarde de euro din cadrul financiar 2014-2020! De ce nu-i absorbim? De ce ministrul Ghinea, în loc să se ocupe de proiecte, să luăm acești bani care sunt gratis, pentru care nu plătim dobândă, îndatorează țara cu alte 15 miliarde euro din împrumuturile prin PNRR, pentru următorii 30 de ani?

Diletantismul managerial este evident și-n blocarea contractării a peste 3,7 miliarde euro în direcții precum eficiența energetică, racordarea localităților la rețeaua de gaze naturale, infrastructura de apă, selecția deșeurilor sau gestionarea crizei COVID-19”, susține PSD.

Back to top button