PoliticăȘtirile 60m.RO

Claudiu Târziu: AUR a votat împotriva Legii privind implementarea tehnologiei 5G

Parlamentarii AUR au fost singurii care i-au exprimat votul negativ față adoptarea Legii privind implementarea tehnologiei 5G, a anunțat Claudiu Târziu, copreședintele formațiunii.

El a precizat că „reprezentanții Puterii și ai falsei Opoziții și-au dat mâna și au votat, în perfectă armonie și comuniune de interese, în comisiile de raport din Senat, proiectul de lege privind infrastructura informatică și implementarea rețelelor 5G”.

Claudiu Târziu a explicat că AUR a propus amendamente referitoare la această lege, însă au fost refuzate„ în bloc din principiu – pentru că au fost propuse de parlamentarii Alianței pentru Unirea Românilor”.

Ne-au respins până și solicitarea unui răgaz de câteva zile, până la primirea unui răspuns din partea Comisiei Europene la întrebarea noastră dacă se impune sau nu notificarea sa de către guvern. Pe scurt: guvernul a ordonat Parlamentului, iar Parlamentul, ca un supus umil, a executat. După ce a fost adoptat în doi timpi și trei mișcări în Camera Deputaților, proiectul de lege este plimbat în același ritm fulgerător pe la comisiile de aviz și de raport din Senat, pentru a fi votat în plen numaidecât în termenul dictat de domnul Cîțu. Dincolo de propaganda guvernamentală, proiectul de lege privind implementarea 5G rămâne un subiect controversat, insuficient dezbătut în societatea noastră”, a mai spus copreședintele AUR.

Back to top button