Politică

Sondaj: 91% dintre români spun că Florin Cîțu trebuie să demisioneze din fruntea PNL

Într-un sondaj Project-e, fostul premier Florin Cîțu, este sfătuit de români să demisioneze din fruntea PNL, după ce a distrus partidul și s-a aliat cu MAFIA PSD. Florin Cîțu este tot mai contestat în PNL, în urma negocierilor cu PSD, unde liberalii au pierdut ministere importante. Dan Motreanu sau Raluca Turcan sunt două voci critice la adresa președintelui PNL.

Dan Motreanu, cu referire la Florin Cîțu: „Nu mai ai nicio autoritate morală asupra liberalilor”

Raluca Turcan despre Florin Cîțu: „Cîțu ar trebui să-și depună demisia, împreună cu echipa de negociere. V-ați milogit la Ciolacu să prindeți un colț de pâine. Florin, ești dispus să joci la poker până și banii de pensii. Din 26 noiembrie nu mai sunt bani”

Acțiunile lui Florin Cîțu contrastează puternic cu declarațiile făcute de acesta în ziua congresului PNL din 25 septembrie 2021, când a fost ales președinte al liberalilor.

Pe 25 septembrie, la Congresul PNL, Florin Cîțu declara că niciodată nu va face o alianță cu PSD, „cel mai mare inamic”.

„Eu nu vă voi propune niciodată să facem din PNL o copie a PSD. Niciodată. Noi suntem PNL. Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie Votați PSD! Niciodată. Cum aș putea când PSD este și va rămâne cel mai mare inamic al PNL”, afirma Florin Cîțu în ziua Congresului PNL.

În noiembrie, la mai puțin de două luni de la Congresul PNL, liberalii vor intra la guvernare alături de social-democrați

Alte declarații ale lui Florin Cîțu:

„Nu vom abdica de la principii”, „Dacă această guvernare înseamnă să stăm astăzi lângă PSD, asta este, în acest moment asta este soluția peste România. Dar e foarte important să știe cei care ne-au votat că nu vom abdica niciun moment de la acele măsuri și principii pentru care ne-au votat. USR nu a vrut cu Partidul Național Liberal și am venit în partea cealaltă. Nici aici nu este cristalizată soluția, încă se negociază”, declara Florin Cîțu.

În urma negocierilor dintre PNL și PSD, liberalii au pierdut toate ministerele cu bugete mari, mai puțin Ministerul Fondurilor Europene.

PNL va forma un guvern alături de PSD, liberalii pierzând în urma negocierilor Ministerul finanțelor, transporturilor, al agriculturii, precum și ministerul economiei, dar și secretariatul general al guvernului.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button