PoliticăȘtirile 60m.RO

Senatul dezbate astăzi inițiativa AUR privind eliminarea subvențiilor pentru partidele politice

Claudiu Târziu, copreședintele AUR, a anunțat că proiectul inițiat de formațiunea sa politică privind eliminarea subvenției de la bugetul de stat pentru partidele politice se află pe ordinea de zi a ședinței Senatului de astăzi, 2 iunie.

AUR susține eliminarea subvenției pe care formațiunile politice o primesc de la bugetul de stat, propunând în acest sens modificarea legii finanțării partidelor. Propunerea noastră este primul punct pe ordinea de zi a ședinței Senatului de astăzi”, a dezvăluit Târziu.

El a mai spus că AUR își menține poziția fermă și speră ca și membrii altor partide să se alăture acestui demers. Alianța pentru Unirea Românilor a demonstrat că partidele pot funcționa fără bani de la bugetul de stat.

Noi mergem până la capăt și vom vota în consecință, dar sunt foarte curios dacă inițiativa noastră va fi receptată pozitiv și de alți senatori. Aș îndrăzni să anticipez deznodământul votului, dar prefer să nu o fac. Pseudo-anchetele jurnalistice privind modul în care ne-am finanțat campaniile electorale, având drept temei doar informații publice și lipsite de orice impact, nu fac decât să întărească faptul că am avut dreptate: partidele pot funcționa fără a fi stipendiate de către statul român, ci prin donații și cotizații. Însă, pentru aceasta, modificarea legii trebuie adoptată de Parlament!”, a mai spus copreședintele AUR.

Back to top button