SocialȘtirile 60m.RO

Raed Arafat, noi precizări: Mirii vor răspunde pentru triajul invitaților la nuntă

Raed Arafat a venit cu noi precizări privind organizarea petrecerilor de nuntă, în special cu număr mare de participanți (capacitatea maximă a localului). El a afirmat că Mirii vor răspunde pentru triajul invitaților la nuntă, pe baza dovezii că s-au vaccinat. „Dacă cineva nu are documentul, organizatorul răspunde”, a mai spus șeful DSU.

La intrare sau cine invită trebuie să se asigure că au fie pe telefon, fie hârtia care demonstrează că au fost vaccinate. În cazul unui control, dacă persoanele care se găsesc la interior nu sunt cu astfel de documente, atunci răspunde organizatorul”, spune Raed Arafat.

El precizează că organizatorul, dacă decide că vrea să depășească plafonul impus, trebuie să se asigure de faptul că invitații sunt vaccinați.

La invitație trebuie să spună . Dacă cineva nu are documentul, organizatorul răspunde. Creșterea capacității la nunți, la săli de sport și la orice eveniment este decizia organizatorului. Există un plafon până unde te duci fără să crești capacitatea, iar atunci te duci pe regulile generale – testare, vaccinare, trecere prin boală, dar dacă aduci oameni la capacitate maximă, atunci trebuie să te asiguri că toate persoanele au dovadă. (…) Și proprietarul, administratorul, trebuie să se asigure că se respectă regulile pe teritoriul lui”, adaugă șeful DSU.

El spune că vor fi controale și că, în caz de nereguli, vor fi aplicate sancțiuni. Raed Arafat precizează că dacă un invitat prezintă un certificat de vaccinare fals, răspunderea îi aparține.

Back to top button