PoliticăȘtirile 60m.RO

Încă un sondaj confirmă: AUR își consolidează poziția, ar putea ajunge la 30%. USR, în cădere liberă

Alianța pentru Unirea Românilor are toate premisele să ajungă pe primul loc în topul intenției de vot a românilor. În acest moment, AUR ocupă locul trei, distanțându-se vizibil de USR PLUS, arată un sondaj al Inscop Research.

Remus Ștefureac, directorul institului, a precizat că  partidul lui George Simion poate ajunge și la 30%, dacă partidele principale nu vor fi suficient de credibile, dacă administrația nu poate furniza politici publice potrivit așteptărilor cetățenilor, dacă dezamăgirile vor fi mari sau dacă vom avea o criză economică – adică are șanse foarte mari.

Am mai efectuat o măsurătoare în cursul lunii mai. Practic, poziția AUR s-a consolidat între timp. Dacă în martie- aprilie era relativ la egalitate cu USRPLUS, vorbim de sub un procent diferență între cele două partide, astăzi vorbim deja de o diferență de 3 procente și ceva, în sensul în care AUR și-a menținut scorul, iar USRPLUS a pierdut între timp niște procente. Celelalte partide cumva își conservă bazinul. PSD este undeva între 28-30%, PNL 25-26%. Vestea principală a începutului de an, a perioadei post-alegeri, este că al 3-lea partid al României este AUR, iar poziția partidului pare a se consolida”, a declarat Ștefureac la Puterea Știrilor.

Back to top button