Știrile 60m.RO

La Chișinău AUR face istorie: urmează un bloc unionist cu PUN

Vlad Bilețchi, liderul Alianței pentru Unirea Românilor, a făcut un pas în spate și a lansat un apel public la unitate. El a răspuns astăzi apelului la formarea unui bloc electoral, apel lansat de către liderul PUN, Octavian Țîcu.

Acesta din urmă a spus în public că este deschis către un bloc electoral, însă nu cu o listă electorală comună.

AUR și PUN se pare că vor merge împreună. Vlad Bilețchi a declarat în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Chișinău că va dialoga cu PUN și speră că cele afirmate în spațiul public să fie susținute.

Astăzi spunem DA apelului public lansat de către Octavian Țîcu. Ni s-a spus că este dispus să meargă într-un bloc electoral, mi se pare firesc să răspundem pozitiv acestui apel. Pentru noi contează doar să respectăm votul unionist și cum moldovenii doresc ca noi să fim împreună trebuie să trecem peste bariere și să vedem numai lucrurile care ne unesc” a declarat tânărul unionist, Vlad Bilețchi, liderul AUR Moldova.

Mesajul a fost reluat și de către parlamentarul AUR din Basarabia, Ciprian Ciubuc:

AUR răspunde cu DA propunerii PUN de bloc electoral la Chişinău.În timpul discuțiilor purtate între reprezentanții AUR și cei din PUN nu s-a ajuns niciodată atât de departe cu propunerile legate de o listă comună sau un bloc electoral.Am constatat plăcut impresionat că în spațiul public PUN a propus AUR un bloc electoral.În urma discuțiilor interne și cu partenerii am ajuns la concluzia că propunerea este binevenită și îi vom da curs: unioniștii pot merge împreună într-un bloc electoral cu PUN.reUnirea cu România este mai presus de partide politice, iar oamenii înțelepți trebuie să lăsate orgoliile şi să pună interesul național al românilor pe prim plan, pentru ca toți patrioții care luptă pemtru reUnirea celor două maluri de prut să fie prezenți în număr mare în parlamentul de la Chişinău”.

În aceste condiții există șanse mari să se formeze un bloc electoral care să poată lua 10% din opțiunile de vot, poate chiar mai mult.

Back to top button