PoliticăȘtirile 60m.RO

Dumitrina Mitrea (AUR): Unul dintre obiectivele pentru care am intrat în parlament este depolitizarea totală a instituțiilor de stat

Dumitrina Mitrea, deputat AUR, a explicat, în cadrul unui interviu pentru Mesagerul de Neamț, motivele pentru a decis să se alăture Alianței pentru Unirea Românilor. „Unul dintre obiectivele AUR și scopul pentru care am intrat în parlament este depolitizarea totală a instituțiilor de stat”, a declarat aceasta.

Dumitrina Mitrea a subliniat că depolitizarea totală a instituțiilor de stat este un obiectiv de maximă importanță, susținut de către toți parlamentarii AUR. Este timpul să avem instituții de stat normale, care funcționează numai pe criterii profesionale, nu pe ordine politice. „Într-o instituție de stat nu trebuie directorul să fie numit politic sau să fie agreat politic. Un director trebuie să ajungă pe funcție numai în urma unui concurs, strict pe competențe și profesionalism. Am mai văzut concurs cu un singur candidat, chiar și la noi, în Neamț. Nu este normal așa!”, a precizat deputata AUR.

Ea a făcut o prezentare succintă a inițiativelor legislative propuse de AUR. Dintre acestea se remarcă proiectul privind eliminarea subvențiilor pentru partidele politice, care cumulat pe toate formațiunile politice, ajung undeva la 50 de milioane de euro, precizează Mitrea.

O altă inițiativă a fost cea referitoare la instituirea obligativității de a transmite live ședințele de consiliu local, astfel încât toți cetățenii să știe ce decizii se iau pentru comunitate. Din păcate, acest proiect nu a fost aprobat în Senat. „O altă propunere legislativă este legată de sistemul de vot, în diaspora, unde au fost foarte multe probleme. Românii trebuiau să aibă rezidența acolo sau să vină cu foarte multe documente. Apoi, alegerile la primari în două tururi, pentru a trece de la subiectivism la obiectivitate. O altă intervenție AUR, sunt brățări pentru victimele agresiunilor domestice și pentru agresorii lor, pentru a fi permanent monitorizate. De această dată, legea a și trecut”, a precizat Dumitrina Mitrea.

Back to top button