Social

Restricţii de circulaţie pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj, în perioada Rusaliilor catolice

Autorităţile din Ungaria au anunţat restricţii de circulaţie pentru autovehiculele de mare tonaj, în perioada Rusaliilor catolice. Restricţiile intră în vigoare sâmbnătă, la ora 23.00, şi sunt valabile până luni la aceeaşi oră.

”Autorităţile de frontieră din Ungaria ne-au adus la cunoştinţă faptul că începând de sâmbătă, 22.05.2021, ora 23.00 (ora României) până luni, 24.05.2021 ora 23.00 (ora României), circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe teritoriul Ungariei. Restricţiile intra în vigoare ca urmare a faptului, că în perioada următoare se celebrează Sărbătoarea ,,Pogorârea Sfântului Duh” – Rusaliile”, a transmis Poliţia de Frontieră.

În perioada menţionată, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricţii de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria.

În acest sens, Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei vor ţine legătura permanent cu autorităţile de frontieră din Ungaria în vederea dispunerii unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului la ridicarea restricţiilor.

”Precizăm faptul că în intervalul orar respectiv, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale, iar Poliţia de Frontieră a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru derularea unui trafic fluent si asigurarea unui control operativ şi eficient”, a mai transmis instituţia.

Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare şi participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, funcţie de capacitatea permisă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Pnctele de frontieră existente la graniţa cu Ungaria pe unde automarfarele pot tranzita:

• pe aza jud. Satu Mare: P.T.F. Petea;

• pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II;

• pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nadlac II, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand;

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button