PoliticăȘtirile 60m.RO

Deputat AUR: Ne vom opune introducerii unui certificat de vaccinare

Deputatul AUR Sorin-Titus Muncaciu a subliniat într-o declarația recentă că Alianța pentru Unirea Românilor va avea ca prioritate protejarea vieții private și a drepturilor și libertăților cetățenilor români, astfel încât nicio măsură vehiculată de Guvern să nu fie utilizată împotriva oamenilor în mod nedrept.

Pașapoartele de vaccinare au fost promovate în întreaga lume ca un instrument potențial puternic în eforturile țărilor de redeschidere în siguranță pentru adunările publice și călătorii. Ideea a atras însă critici pe scară largă privind temerile legate de POSIBILE ÎNCĂLCĂRI ale libertăților sau alte abuzuri împotriva drepturilor civile. Organizația Mondială a Sănătății a declarat de asemenea că nu susține în prezent necesitatea pașapoartelor de vaccinare pentru călătorii, din cauza incertitudinii dacă inocularea previne sau nu transmiterea virusului, precum și a problemelor legate de discriminare”, a explicat deputatul AUR.

Muncaciu susține că pașaportul de vaccinare nu va face decât să îngrădească dreptul la liberă circulație al persoanelor care nu s-au vaccinat. În acest context, el a reiterat poziția partidului AUR, care se opune atât vaccinării obligatorii, cât și introducerii oricăror forme, sistem sau măsuri discriminatorii.

Back to top button