PoliticăȘtirile 60m.RO

Orban: Măştile achiziţionate în starea de urgență trebuie să ajungă la persoanele defavorizate

Cele peste 11 milioane de măşti achiziţionate în perioada stării de urgenţă şi care nu au fost distribuite trebuie să ajungă la persoanele defavorizate, a declarat Ludovic Orban.

El a menţionat că este „o chestiune de bunăvoinţă” ca Ordonanţa de urgenţă pe baza căreia s-au făcut aceste achiziţii în starea de urgenţă să fie modificată şi să se permită distribuirea în starea de alertă. „Măştile trebuie distribuite la persoanele defavorizate.(…) E mare problemă să treci (în OUG -n.r.) şi stare de alertă? Este o chestiune de bunăvoinţă. Scopul era ca măştile să ajungă la aceste persoane defavorizate”, a adăugat Orban, potrivit Agerpres.

Liderul liberal a spus că aceste măşti nu au fost distribuite la timp, deoarece unele autorităţi locale „au torpilat acest proces”. „De ce în foarte multe localităţi s-au distribuit spre cei care aveau nevoie şi în alte localităţi nu s-au distribuit? Dacă ne uităm, vedem că unii au torpilat acest proces de distribuire, pentru că prefecturile sau DSP-urile nu aveau capacitatea să le distribuie până la casele a 2 milioane de cetăţeni. A trebuit să apelăm la autorităţile locale. În unele localităţi primăriile au fost serioase şi le-au distribuit, în alte localităţi – nu”, a adăugat Ludovic Orban.

Back to top button