PoliticăȘtirile 60m.RO

CCR decide astăzi: Este legea privind instituirea stării de alertă constituțională?

Curtea Constituţională va decide astăzi dacă legea 55/2020 privind instituirea stării de alertă este constituțională. În acest sens, George Simion a declarat că AUR a depus la dosar argumente privind neconstituţionalitatea acesteia și și-a exprimat convingerea că CCR va constata același lucru.

Vrem să anunţăm că mâine se va judeca la Curtea Constituţională, începând cu ora 9,00, sesizarea legată de neconstituţionalitatea Legii 55/2020, în integralitatea ei. Este un demers făcut de doamna avocat Silvia Uscov, la care noi am depus la dosar argumente pentru neconstituţionalitate. Credem că starea de alertă bazată pe Legea 55 este neconstituţională. Măsurile de relaxare aşa-spuse, din ultima perioadă, vin şi în urma acestui proces la CCR. S-au comis multe abuzuri, încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale românilor. Această stare de alertă nu a ajuns niciodată să fie votată în Parlamentul României şi fără control parlamentar nu a existat procedura de confirmare a stării de urgenţă. De aceea, mâine, la CCR, se va face dreptate”, a declarat Simion, într-o conferinţă de presă.

Liderul AUR a adăugat că starea de alertă este în vigoare „doar pentru a satisface anumite grupuri de interese din domeniul achiziţiilor medicale”.

Back to top button