PoliticăȘtirile 60m.RO

Claudiu Târziu: Institutul Cultural Român este într-o situație critică. Cerem conducerii Senatului să ia măsuri

Copreşedintele AUR, Claudiu Târziu, a declarat că în acest moment Institutul Cultural Român este într-o situație critică: ICR nu mai are o „conducere validă” de mai mult timp, angajaţii nu îşi primesc salariile, iar proiectele institutului sunt oprite.

Aş vrea să atrag atenţia asupra unui subiect care este ignorat şi afectează nu doar un număr important de persoane, ci şi imaginea ţării. Mă refer la situaţia intolerabilă de la Institutul Cultural Român (ICR). Acolo nu mai există o conducere validă de mai mult timp, Senatul întârzie să ia o decizie pentru a exista cineva care să semneze toate actele oficiale din partea institutului şi în acest fel 180 de angajaţi îşi aşteaptă zadarnic salariile, iar proiectele institutului sunt toate oprite, afectând în mod semnificativ imaginea noastră în lume şi programele pe care şi le-a propus institutul”, a declarat Târziu în cadrul conferinței de presă AUR.

El a cerut conducerii Senatului să ia măsuri cât mai repede cu putință.

„Cerem conducerii Senatului, Biroului permanent, să găsească şi să adopte cât mai rapid o soluţie pe care, dacă e nevoie, să o trecem şi prin plenul Camerei superioare a Parlamentului”, a precizat copreședintele AUR.

Back to top button