Știrile 60m.RO

Ministrul Agriculturii: Țăranii care își vând terenurile sunt cei care au distrus agricultura

Nu deciziile proaste luate de minister sau tăierea subvențiilor promise în campania electorală au distrus economia, ci țăranii care își vând terenurile străinilor sunt de vină – susține ministrul Agriculturii, Adrian Oroș.

„Aceasta problema, ca se vinde terenul catre straini, asta o face, din pacate, tot cetateanul si proprietarul de teren roman care de multe ori prefera sa vanda fie unei societati comerciale, finei unei persoane fizice straine, sau uneori o societate comerciala romaneasca e preluata de o societate comerciala cu capital straini. Nicaieri nu s-a gasit aceasta forma de a opri cumpararea terenului de catre persoane din afara statului respectiv.

De aceea si aceasta preocupare Comisiei (Europene, n.r) – si e in discutie de peste un an – de a plafona subventiile, pentru ca foarte multe fonduri straine vin sa cumpere terenurile agricole in primul rand pentru subventii care sunt foarte avantajoase. Si sunt foarte multe fonduri care nici macar n-au de a face cu Europa. Or, acolo in subventii se gasesc doar bani europeni. De aceea este aceasta preocupare la nivel european.”, a spus ministrul la emisiunea Agro Jurnal

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button