PoliticăȘtirile 60m.RO

Iohannis ne amenință: De vaccinare depinde redeschiderea completă a economiei

Klaus Iohannis se declară mulțumit de modul în care decurge campania de vaccinare și susține că are în plan implementarea de noi măsuri care să facă vaccinarea și mai atractivă – cum ar fi acces la evenimente culturale. Președintele subliniază că nu vom ieși din pandemia până când nu vor fi imunizați toți românii.

Campania merge bine, maratoanele de vaccinare au fost un succes. Trebuie să aducem vaccinul mai aproape de oameni. De succesul vaccinării depinde redeschiderea completă a tuturor sectoarelor. Primarii, indiferent de culoarea politică, trebuie să se implice activ în campania de vaccinare. Trebuie să acționăm mai intens și în zona rurală. Oamenii trebuie să fie informați, în localitățile mici să se meargă din poartă în poartă. Aici intervin centrele mobile”, a declarat Iohannis.

El a mai spus că vaccinarea este la fel de important, chiar dacă în acest moment avem mai puține cazuri de infectare cu Covid. Mai mult decât atât, cei care aleg să se vaccineze vor primi și o serie de beneficii.

Nu ezitați să vă vaccinați. Reîntoarcerea elevilor la scoală este o prioritate. Deciziile în educație s-au luat pe baza unor scenarii în mod direct cu incidența din localitatea respectivă. Ne aflăm aproape de momentul în care elevii își pot relua orele în format fizic. În privința evenimentelor culturale este imperativ să găsim soluții pentru redeschiderea mai multor tipuri de evenimente atât în interior, cât și în exterior”, a mai spus Iohannis.

Back to top button