PoliticăRepublica MoldovaȘtirile 60m.RO

Claudiu Târziu: AUR va intra în Parlamentul de la Chișinău. Peste 4 ani vom face Unirea

Claudiu Târziu, copreședintele AUR, se află într-o vizită de lucru la Chișinău, în semn de susținere față de AUR Moldova, care candidează la alegerile parlamentare din 11 iulie. Potrivit analiștilor de ambele maluri ale Prutului, Alianța pentru Unirea Românilor va fi surpriza acestui exercițiu electoral, așa cum s-a întâmplat și la București.

În cadrul unei conferințe de presă, Claudiu Târziu a subliniat că prin decizia de a participa la alegerile anticipate din Republica Moldova, AUR face primul pas spre unificare, un pas normal având în vedere că Basarabia ne-a fost luată cu forța. El a mai spus că are toată încrederea în faptul că AUR va fi la guvernare peste patru ani atât la București, cât și la Chișinău, iar în acel moment reunirea va fi o certitudine.

Basarabia este ceva ce ni s-a luat cu forța și care prin acest rapt ne-a văduvit de o existență mai curată, mai înțeleaptă, mai plină de bucurie. Simt că în Basarabia sunt acasă cu toată ființa mea poate și pentru că bunica mea paternă s-a născut la Soroca, poate și pentru că faptul că sunt moldovean de dincolo de Prut, născut la Bacău, poate pentru faptul că sunt român și vibrez la cauza națională. Emoția (pe care o simt când sunt la Chișinău n.r.) este autentică.

Am venit la Chișinău pentru a face tot ce este omenește posibil pentru a se face unitatea dintre unioniști. Am venit cu acest mandat din partea AUR și cred că, prin vrerea lui Dumnezeu și cu bunăvoința colegilor de la Chișinău, am realizat ce se putea până la acest moment. Cu AUR facem primul pas spre unificare, iar în 2025 când vor avea loc alegeri din nou vom putea desăvârși acest pas pentru că noi vom fi la guvernare într-o formulă majoritară și la București și la Chișinău, iar voința poporului români se va face prin reprezentanții acestuia, adică prin AUR, a spus Claudiu Târziu în încheierea discursului său.

Back to top button