Internațional

Merkel închide minele din Germania. Preferă să importe gaz rusesc de la Putin

Cancelarul german Angela Merkel a respins sâmbătă cererile pentru devansarea termenului de renunţare la folosirea cărbunelui pentru generarea de energie în Germania, stabilit în prezent la 2038, transmite Reuters.

Cancelarului german optează pe importul de gaz din Federația Rusă și finalizarea proiectului Nord Stream 2. Aceste acțiuni ale cancerului german au creat disconfort în cancelariile occidentale și la Washington deoarece Europa ar deveni dependentă energetic de Rusia. Înțelegerea Merkel/Putin pe tema energiei va produce efecte adverse incontrolabile, afirmă experții de la Washington.

”Cei afectaţi au nevoie de o anumită predictibilitate referitoare la drumul către neutralitatea climatică. Nu doresc să perturb din nou acest lucru, după un an”, a spus Merkel.

Proiectul de lege, care stipulează că Germania are ca obiectiv o reducere cu 65% a emisiilor de carbon până în 2030 şi la zero până în 2045, faţă de ţintele anterioare, de 55% până în 2030 şi zero până în 2050, a fost redactat în urma unei decizii judecătoreşti de luna trecută care afirmă că o lege din 2019 nu a asigurat o protecţie suficientă a climei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button