Politică

Rusia a pornit războiul împotriva AUR în Republica Moldova

Rusia a declanșat războiul hibrid in Republica Moldova. Ținta este AUR, care deja se profilează ca marea surpriza a alegerilor parlamentare anticipate din 11 Iulie 2021. Vectorii campaniei rusești de fake news sunt Vladimir Voronin și Igor Dodon.

Liderii coaliției putiniste de la Chișinău au primit ordin să se îndrepte anume împotriva AUR, deoarece este unicul partid participant la alegeri care și-a propus aderarea Republicii Moldova la NATO, prin Unirea cu România. Partidele intitulate proeuropene susțin “statalitatea” și “neutralitatea” Republicii Moldova, deopotrivă cu coaliția putinistă Voronin-Dodon.

Vladimir Voronin s-a dedat unui atac virulent, rasist, xenofob, antiromânesc și anti NATO cu scopul de a-i determina pe cetățeni sa nu voteze AUR. El a declarat ca dacă cetățenii Republicii Moldova vor vota “partidele pro-europene”, adică AUR, li se vor naște copii de culoare, nu doar cu pielea albă, pentru ca AUR va elimina statutul de neutralitate al republicii și va aduce NATO, care va fi urmat apoi de jandarmii români.

Singurele trupe de ocupație din Republica Moldova sunt trupele ruse, pe care Voronin se preface că nu le observă, deși acestea ocupă chiar satul sau natal, Corjova și l-au împiedicat pe Voronin să participe la înmormântarea mamei sale. Voronin acuză trupele NATO că vor face copii în Republica Moldova, dar până atunci trupele ruse de ocupație omoară copii. L-au împușcat pe Vadim Pisari în vârsta de numai 19 ani la punctul de control Vadul lui Vodă.

Marți, grănicerii transnistreni, adică “omuleții verzi” ai Moscovei, au omorât pe râul Nistru un moldovean din satul Răscăuți, raionul Ștefan Vodă. Voronin și Dodon Îi sperie pe alegători și cu celebrul “jandarm roman”, un mit inventat de propaganda sovietică. Voronin se preface ca nu știe că Jandarmeria Română este una dintre instituțiile românești care susțin Republica Moldova. Jandarmii români au salvat viețile și avutul cetățenilor Republicii Moldova când s-a revărsat Prutul la Obilesti, Nemțeni, Cotul Morii.

Jandarmii români îi pregătesc în instituțiile de învățământ ale MAI din România pe colegii lor, viitori carabinieri ai Republicii Moldova. La Chișinău, jandarmii români cu experiență în Afganistan și Kosovo pregătesc 80 de carabinieri ai Republicii Moldova.

Să-ți fie rușine Vladimir Voronin, cere-ți scuze de la Jandarmeria Română! Voronin și Dodon încearcă sa-i sperie pe alegători cu mitul “jandarmului român” îi aplaudă pe jandarmii lui Lukașenko și Putin, care îi bat și îi omoară la Minsk și la Moscova pe cetătenii care manifestează pentru democrație. Pentru că asta vrea sa facă și coaliția putinistă din Republica Moldova, dacă ar câștiga cumva alegerile anticipate.

Igor Dodon a fost recent la Minsk, ca sa învețe de la Lukasenko cum sa procedeze cu opoziția. Totodată, Dodon a fost la Moscova de 30 de ori, pe durata mandatului său de președinte. Amintiți-vă cum la ordinul fostului general sovietic de miliție Vladimir Voronin sute de tineri au fost bătuți și torturați în zilele de 7/8 Aprilie 2009. Și acest individ cinic are tupeul să vorbească de “jandarmul român”!?

Dacă putiniștii Dodon și Voronin vor reuși să pună mâna pe putere după alegerile din 11 Iulie, Republica Moldova va fi întoarsă cu zeci de ani în urmă, sub domnia terorii, întunericului și izolării internaționale. AUR este în prima linie a rezistenței în fața agresiunii Rusiei și a uneltelor sale, Voronin și Dodon.

Tocmai de aceea AUR a devenit principala țintă a războiului hibrid și a campaniei de fake news. În calitate de participant la alegerile parlamentare anticipate, AUR solicita reprezentanților UE, Consiliului Europei și OSCE să consemneze în rapoartele lor de monitorizare a alegerilor atacurile xenofobe și rasiste ale lui Voronin îndreptate împotriva românilor și a persoanelor de culoare.

De asemenea, le solicitam sa îl atenționeze pe Voronin că aceste declarații sunt inacceptabile pentru un politician dintr-un stat membru al organizațiilor respective și total incompatibile cu valorile promovate de aceste organizații.

Ciprian Ciubuc – deputat AUR în Parlamentul de la București, cetățean al Republicii Moldova

Back to top button