Politică

AUR: Guvernul Ciucă este incapabil să exercite atributele suveranității naționale în Transilvania

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă lipsa de reacție a Guvernului Ciucă față de manifestările iredentiste și separatiste care au avut loc la sfârșitul săptămânii în Transilvania, în prezența premierului Ungariei Viktor Orban și a altor oficiali de la Budapesta, și cere anchetă în urma meciului amical dintre Ungaria U18 și așa-zisa selecționată a ținutului secuiesc, care a îmbrăcat tricourile echipei Csikszereda pentru a fenta interdicția impusă de Federația Română de Fotbal.

„Stadionul din Miercurea Ciuc a fost inaugurat cu imnul și steagul ținutului secuiesc, în prezența unei așa-numite selecționate a ținutului secuiesc și cu un susținător declarat al ținutului secuiesc în persoana unui înalt demnitar al statului român, ministrul Eduard Novak. Toate acestea sub privirile admirative ale lui Viktor Orban și ale altor oficiali de la Budapesta, care se plimbă prin Transilvania ca vodă prin lobodă în ultimii ani. Mai mult, în discursul său de la Şcoala de vară, extremistul László Tőkés i-a cerut lui Viktor Orbán, aflat lângă el, să susţină ”eforturile de autonomie ale ținutului secuiesc”. România a ajuns sat fără câini. Tot ce s-a întâmplat în weekend-ul care a trecut trădează o guvernare ineptă și un stat aflat în disoluție”, a declarat președintele George Simion.

„Am văzut un exercițiu efectiv de putere al Ungariei pe teritoriul României, care consolidează statutul de cosuveranitate a acestei țări asupra Transilvaniei, în condițiile în care statul român este complet absent. MAE de la București este dator să facă precizări cu privire la caracterul vizitei și protocolul încheiat cu partea maghiară, iar la nivelul FRF se impune o anchetă după meciul care totuși a avut loc între Ungaria U18 și așa-zisa selecționată a ținutului secuiesc. De asemenea, românii trebuie să știe că PNL și PSD, prin lipsa lor de reacție, încurajează manifestări iredentiste și separatiste pe teritoriul nostru. Situația este cu atât mai gravă și mai rușinoasă cu cât lider al PNL și premier este un militar, general al Armatei Române. Camarazii săi probabil că își rup tresele de rușine acum!”, a afirmat Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button