Știrile 60m.RO

Coaliția de guvernare începe căpușarea companiilor de stat cu oameni apropiați PNL și USR PLUS

Guvernul Cîțu va face reformă în companiile de stat, adică va înlocui oamenii PSD ALDE cu acoliții ai PNL și USR PLUS. Ministrul fondurilor europene, Cristian Ghinea, a anunțat că se va înființa o nouă entitate, în cadrul guvernului, care va face „politica statului în ce privește companiile de stat”: audit, deprofesionalizare și dacă este cazul chiar și închidere.

Vom face o reforma a companiilor de stat. Vom avea audit la toate companiile de stat. Vom elimina din legea managementului companiilor de stat excepțiile băgate de PSD ALDE. Toate companiile trebuie să treacă printr-un proces de profesionalizare, numire apolitică a board-urilor și vor fi supravegheate de un departament special de la SGG care va face politica statului în ce privește companiile de stat”, a precizat Ghinea.

El a mai spus că aceste măsuri fac parte din recomandările de țară ale Comisiei Europene. „Vom crea aceasta entitate la SGG, va avea indicatori de performanță pentru toate companiile de stat, vom avea plan de reformă, închidere unde este cazul și legarea salariilor de criterii de performanță”, a mai spus ministrul fondurilor europene, precizând că aceste companii trebuie să fie o sursă de venit pentru buget statului, și nu o sursă prin care să se scurgă bogăție din averea publică.

Back to top button