PoliticăȘtirile 60m.RO

Rodica Boancă (AUR) către ministrul Sănătății: Avem stocuri suficiente de Vancomicină pentru tratarea pacienților cu infecții nosocomiale?

Pacienții bolnavi de Covid-19 prezintă un risc ridicat să se infecteze cu bacteria Clostridium difficile în spitalele din țara noastră, care sunt pline de infecții nosocomiale. Tratamentul pentru această bacterie este la rândul său, unul pe termen lung, infecția provocând uneori chiar decesul pacienților, iar principala substanță folosită pentru tratarea acestei infecții este Vancomicina.

În contextul în care, la nivel național, există o criză în aprovizionarea spitalelor cu Vancomicina, fapt ce pune în pericol vindecarea, și chiar viața pacienților, senatoarea AUR Rodica Boancă a făcut o interpelare către ministrul Sănătății Ioana Mihăilă privind această problemă.

Parlamentarul AUR i-a solicitat ministrul Sănătății Ioana Mihăilă răspunsuri la următoarele întrebări:

  1. Care este numărul pacienților infectați cu această bacterie și care este numărul pacienților care au dezvoltat Clostridium difficile imediat după îmbolnăvirea cu virusul Covid-19?
  2. Care este durata spitalizării pentru pacienții infectați cu bacteria Clostridium difficile și în ce condiții sunt aceștia externați? 
  3. Care este situația evolutivă a stocurilor de Vancomicină la nivel național și cum sunt distribuite stocurile către spitale?
  4. Ce spitale tratează în mod specific această infecție și care este protocolul de tratament?
Back to top button