PoliticăȘtirile 60m.RO

George Simion: Coaliția PNL-USR PLUS-UDMR vrea să ne lase și fără terenuri agricole. Avem pământ ieftin, dar și Guvern ieftin!

George Simion lansează acuzații grave la adresa actualei coaliții de guvernare al cărui singur scop este să vândă tot ce a mai rămas din această țară. Liderul AUR a afirmat că noua lege USR vizează vânzarea terenurilor agricole către străini.

„Cu siguranță e un fenomen pe care până și verzii europenii îl combat se numește land grabbingŞi în restul Europei se găsește pământ ieftin, dar în România se găsește și guvern ieftin, iar din această cauză vin străinii ca să ia terenuri, din cauza subvențiilor pe hectar din care au de profitat niște lanțuri mafiote”,  a declarat liderul AUR pentru România TV.

Simion a dat exemplu Polonia, care nu și-a vândut terenurile agricole și nici nu și-a falimentat industria. El a comparat USR cu urmașii lui Lenin, care vor sărăci țara din cauza ideologiei comuniste pentru care nu există noțiunea de proprietate. „Polonezii nu și-au vândut pământurile și companiile strategice, așa cum plănuiește acest guvern. La momentul actual peste 45 % din terenuri e vândut străinilor”, a precizat liderul AUR.

George Simion a criticat și vânzarea mai multor întreprinderi românești, în special vânzarea companiei Moldomin care deținea 30% din resursele de cupru ale țării.

OMV Petrol a dezafectat Arpechimul și alte combinate din toată țara pentru că industria clădită de părinții noștri a fost distrusă. Pentru mine e frustrant să văd că plătesc facturi, iar banii se duc în alte țări. Nu mai suntem stăpâni la noi acasă, iar această guvernare înstrăinează bogățiile țării. Cuprul a ajuns la 10 mii de dolari pe tonă și se prefigurează că va ajunge la 20 de mii de dolari. Guvernarea USR – UDMR a vândut compania Moldomin, care deținea 30% din resursele de cupru ale României”, a mai spus copreședintele AUR.

Back to top button