Politică

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege care instituie Ziua Românităţii Balcanice pe 10 mai

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, decizional, proiectul de lege iniţiat de PSD prin care este instituită pe 10 mai, anual, Ziua Românităţii Balcanice.

„Se instituie Ziua Românităţii Balcanice, care se sărbătoreşte în data de 10 mai a fiecărui an.

Ziua Românităţii Balcanice poate fi marcată de către autorităţile administraţiei publice centrale şi locale şi de celelalte instituţii ale statului, de către societatea civilă şi persoane fizice şi juridice de drept public ori privat, precum şi de către reprezentanţele României în străinătate, prin organizarea şi/sau participarea, în ţară sau peste hotare, la programe şi manifestări sociale, educative, cultural artistice, ştiinţifice etc. dedicate acestei sărbători.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi organizaţiile neguvernamentale interesate, pot sprijini material şi logistic organizare şi desfăşurarea manifestărilor.

Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune, în calitate de servicii publice, pot include în programele lor, cu prioritate, emisiuni culturale şi informative ori aspecte de la manifestările dedicate acestei sărbători în ţară şi peste hotare”, prevede proiectul de lege. 

Pe 10 februarie 2020, Senatul a adoptat iniţiativa legislativă, ca prim for sesizat, iar votul Camerei a fost decizional. Prin urmare, legea merge la promulgare. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button