PoliticăȘtirile 60m.RO

Arafat, după anunțul lui Iohannis referitor la primele măsuri de relaxare: Până când nu atingem 60-70% rată de vaccinare nu putem vorbi de întoarcere la normalitate

Raed Arafat mai taie din elanul lui Klaus Iohannis care a anunța că ne relaxăm un pic și renunțăm la mască în spațiile publice deschise și la restricțiile de circulație pe timpul nopții începând cu acest weekend. Şeful DSU a avertizat că pandemia nu a trecut, chiar dacă momentan suntem „într-o situaţie bună”. 

Arafat atrage atenţia că „oricând poate să se schimbe” situaţia actuală, iar vaccinarea este singura soluţie pentru a pune capăt pandemiei. Întrebat când vom reveni cu totul la normalitatea de dinaintea pandemiei, Arafat a precizat că am putea atinge acest deziderat când vom atinge 60% -70% rată de vaccinare, potrivit Antena 3.

Şeful DSU a mai spus că „vaccinarea este obligatorie şi extrem de necesară”.

Cu cât acceptăm, ne vaccinăm şi avem un procent mai mare de persoane vaccinate, cu atât rămânem mai aproape de normalitate şi ne putem întoarce la normalitatea în care să nu purtăm mască nici în spaţiile închise şi să nu ne mai uităm la aspectele cu distanţele şi cu toate aceste aspecte. Dar trebuie să mergem mai departe pe campania de vaccinare, care este, la acest moment, poate cel mai important act care se întâmplă în combaterea pandemiei. Vaccinarea… obligatorie pentru cine doreşte, nu înseamnă că luăm oamenii şi îi obligăm. Obligatorie pentru a ieşi către situaţia de normalitate”, a mai afirmat şeful DSU.

Back to top button