Știrile 60m.RO

Adrian Axinia, la Aleph News: Podul de la Brăila nu este gata. Sunt probleme cu drumurile de legătură

Adrian Axinia, deputat AUR de Prahova, a declarat la Aleph News că, în ciuda inaugurării cu fast – ceremonie la care au participat președintele Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Mihai Tudose și Sorin Grindeanu, proiectul podului de la Brăila este departe de a fi gata. Principala problemă este reprezentată de situația drumurilor conexe – drumul de legătură principal de 10 km spre Jijila nu este finalizat şi nici legătura cu Centura Brăilei nu este completă. Vorbim, deci, de o inaugurare parțială.

„Acest pod nu este gata. Sunt numeroase drumuri adiacente care nu sunt conexate încă. Apropo de patriotismul economic al domnului Ciolacu, vreau să reamintesc că acest pod a fost întârziat foarte mult și de interesele mărunte ale acestui antreprenor – reprezentant PSD, fost ministru al Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, că el a privatizase acest bac care făcea legătura între Brăila și Galați, care aducea câteva milioane pe an în buzunarul pesediștilor. Acest domn care a rămas fără obiectul acțiunii din cauză că s-au demarat lucrările, a ajuns membru la Curtea de Conturi Europeană din 2019. Deci, a fost totuși o rampă de lansare pentru pentru dumnealui”, a declarat Axinia.

El a adăugat că niciunul din politicienii prezenți nu are vreun merit în finalizarea parțială a acestui proiect. „Aș putea să adaug totuși că au fost niște costuri suplimentare despre care nimeni nu vorbește, niște zeci de milioane care s-au oprit suplimentar față de bugetul agreat la început”, a precizat deputatul.

Caravana medicală AUR – fapte, nu vorbe!

În cadrul intervenției de la Aleph News, Adrian Axinia a punctat faptul că Alianța pentru Unirea Românilor este singurul partid care până la această oră a refuzat să utilizează banii din subvențiile destinate partidelor politice. În prezent, din aceste fonduri AUR desfășoară o campanie la nivel național – caravana medicală, care va străbate toate satele din România pentru a oferi servicii medicale gratuite populației din aceste medii defavorizate.

„ AUR are multe acțiuni în teritoriu. Am dat drumul acum – săptămâna trecută am reușit să luăm toate avizele de la Ministerul Sănătății, caravanei medicale, pentru că noi suntem singurul partid care nu am luat subvenția până acum. Am vrut să returnăm cumva acești bani spre beneficiul cetățenilor români. Am reușit să luăm patru patru mașini pe care le-am făcut caravane medicale. Momentan, nu avem aviz de la Asociația Stomatologilor, însă deja suntem pe teren în țară. Mergem în sate unde oamenii nu au acces la servicii medicale. Trecem la fapte, așa cum suntem obișnuiți”, a mai spus Axinia.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button