Știrile 60m.RO

Bogdan Crefelean, AUR Ilfov: Ilfovul sub ocupație PNL

Mai devreme sau mai târziu, vom avea parte de alegeri locale parțiale în mai multe localități din țară, situație ce a intervenit din cauze diverse, de la decesul unor primari, condamnări ale altora până la incompatibilități declarate de ANI și confirmate de decizii ale ICCJ puse în aplicare de prefecți.


Însă, dacă astăzi sunt anunțate 23 de localități care vor avea parte de aceste alegeri, un număr prea mare la doar câteva luni de la alegerile la termen, constat că lista ar trebui să fie ceva mai lungă.
În Ilfov se vor desfășura alegeri locale parțiale în două localități, Bragadiru și Găneasa. Dacă la Bragadiru situația e dată de chestiuni de ordine penală, la Găneasa, din păcate, fostul primar s-a stins.
Mai avem în Ilfov trei UAT-uri care sunt ”păstorite” de primari care au probleme cu legea și anume Clinceni, Dărăsti Ilfov și Gruiu, Adrian Budeanu, Iancu Ștefan și Ion Samoilă, pe numele lor, în ordinea numerelor de pe tricou…
Am solicitat Prefecturii Ilfov o poziție legată de statutul acestor primari, la începutul lunii februarie, însă nici astăzi, la 3 luni de la solicitarea facută, înregistrată cu nr.1885/15.02.2021, nu am primit vreun răspuns, cu toate că am insistat și am primit promisiuni că mi se va răspunde. Căte promisiuni am primit? Nu le-am numărat, nu aveam cum, având în vedere că am sunat și de 2-3 ori pe săptămână.


Persoana care a confirmat că a primit ”lucrarea”, domnul Căciulă Dragoș-Mihai, consilier juridic în cadrul Instituției Prefectului Ilfov ba a fost in concediu, ba s-a îmbolnavit subit câteva zile, ba nu a avut timp să transmită răspunsul Prefecturii în tot acest răstimp.
În contextul în care au mai fost în țară situații cu primari incompatibili și au mai fost demiși de către prefecți, îmi pun câteva întrebări:

  • Prefectul de Ilfov, domnul Daniel Tudorel Zamfir, președintele Consiliului Județean Ilfov, domnul Hubert Petru Ștefan Thuma și cei trei primari declarați incompatibili sunt de aceeași culoare politică, în speță PNL. Să fie oare unul din motivele pentru care nu se pune în aplicare decizia ICCJ?
  • Mai știm că acești primari, prefectul și președintele CJ sunt apropiați ai fostului premier, Ludovic Orban. Mai știm că anul acesta PNL va avea congres, se va alege președintele PNL, care, teoretic, va fi candidatul la alegerile prezidențiale din 2024. Acesta să fie un alt motiv pentru menținerea acestora în funcție?
  • Dacă acești primari iau decizii și semnează acte administrative până vor fi demiși, iar deciziile luate nu sunt corecte și duc la prejudicii, cine va plăti pentru faptele lor? Normal ar fi ca cei care nu au pus în aplicare deciziile ICCJ să răspundă nu doar cu funcția, ci chiar financiar și penal, conform Art. 297 Cod Penal, aliniatul (1), alin.b si alin. b).
    Răspunsuri la aceste întrebări vom avea?
    Aveți voi?
Back to top button