Social

SUA: Americanii ar putea renunța la mască în spațiile închise

Epidemiologul american Anthony Fauci a declarat că, în curând, va veni vremea când măsura privind purtarea măștii în spațiile închise din Statele Unite ale Americii va fi eliminată. Bineînțeles, acest lucru depinde de evoluția campaniei de vaccinare.

Potrivit ABC News, întrebat dacă a venit vremea să înceapă relaxarea purtării măștilor în spațiile închise, Fauci a răspuns: „Cred că da, și cred că probabil veți vedea asta pe măsură ce vom continua și mai mulți oameni se vor vaccina”. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA își va actualiza recomandările aproape în timp real, pe măsură ce americanii se vor vaccina, a mai spus Fauci.

CDC a relaxat măsurile luna trecură privind purtarea măștilor de protecție în spațiile deschise, dar încă recomandă purtarea la interior atât pentru persoanele nevaccinate, cât și pentru cele vaccinate. „Trebuie să începem să fim mai deschiși, pe măsură ce vaccinăm mai mulți oameni”, a mai adăugat Fauci.

SUA au înregistrat până în acest moment peste 32 de milioane de cazuri COVID-19 și aproximativ 600.000 de persoane infectate au murit, fiind ce mai afectată țară din lume.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button