PoliticăȘtirile 60m.RO

Gianina Șerban (AUR) salută deschiderea primul centru de intervenție pentru victimele agresiunilor sexuale

Luni, 10 mai, a fost inaugurat, în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, primul centru de intervenţie pentru victimele violenţei sexuale care urmează să asigure acestora abordare integrată, prin intervenţia unei echipe formată din medic, asistent medical, medic legist, psiholog, poliţist şi asistent social.

Gianina Șerban, deputat AUR și vicepreședinte al Comisiei pentru Egalitate de Șanse pentru femei și pentru bărbați, a salutat această inițiativa ce vine în sprijinul victimelor agresiunilor sexuale și și-a exprimat bucuria că acest subiect primește, în sfârșit, atenția ce i se cuvine și în România.

„Astăzi (luni, 10 mai – n.r.) , la Spitalul Universitar de Urgență București, a fost deschis primul centru de intervenție pentru victimele violenței sexuale. Spitalul Universitar de Urgență București, în acest program, este susținut prin proiectul Sprijin pentru implementarea Convenției de la Istanbul care prevede înființarea a încă 9 centre de servicii integrate, destinate victimelor violenței sexuale, și crearea a opt centre de consiliere destinate agresorilor.

În calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Egalitate de Șanse pentru femei și pentru bărbați, salut această inițiativă, odată cu exprimarea sentimentului de bucurie că se dă în sfârșit atenția cuvenită victimelor abuzurilor asupra femeii. România, cu toate forțele și instituțiile, trebuie să se implice în derularea de programe care să prevină și să înlăture efectele acestor abuzuri, iar acesta este un prim pas către normalitate”, a scris Gianina Șerban pe pagina sa de Facebook cu ocazia acestui eveniment.

Back to top button