PoliticăȘtirile 60m.RO

Deputat AUR: Obligativitatea vaccinării, o manifestare de tip dictatorial, specifică regimurilor naziste

Deputatul AUR Ilie-Alin Coleșa atrage atenția asupra faptului că instituirea obligativității vaccinării este o manifestare specifică regimurilor dictatoriale. În acest context, parlamentarul a reiterat că Alianța pentru Unirea Românilor se pronunță ferm împotriva oricăror forme de discriminare.

Este obligativitatea vaccinării un scop nobil, pentru îndeplinirea căruia ar trebui să acceptăm forme foarte grave de discriminare a celor nevaccinați, forme care să cuprindă excluderea lor din activități sociale, limitarea dreptului lor de a călători, de a profesa, excluderea copiilor nevaccinați din școli, amendarea părinților acestor copii, decăderea din drepturile părintești a acestor oameni și chiar eliminarea fizică sau mediatică a lor? Cu siguranță, nu.”, a declarat deputatul AUR.

Coleșa a trecut în revistă câteva dintre excesele grave de care se fac vinovate autoritățile prin încercarea lor de a condiționa inclusiv accesul la educație de actul vaccinării:

  • Prim-Ministrul a enunțat intenția de eliminare a vocilor celor care pun în discuție vaccinarea obligatorie;
  • Ministrul Educației condiționează redeschiderea școlilor de vaccinarea elevilor și profesorilor;
  • Secretarul de stat Raed Arafat dorește condiționarea relaxării actualelor restricții de rata de vaccinare;
  • Partidele din arcul guvernamental, împreună cu PSD, intenționează ca Legea Vaccinării să cuprindă obligativitatea vaccinării copiilor, iar părinții care vor refuza vaccinarea acestora să fie amendați, în mode repetat, cu până la 10.000 lei și chiar să poată fi decăzuţi din drepturile părintești, iar copiii lor să fie daţi unui tutore care acceptă vaccinarea;

Deputatul AUR desființează falsele argumente cu privire la refuzul oamenilor de a se vaccina și subliniază că această decizie -„nevaccinarea”, cu alte cuvinte, nu încalcă libertatea persoanei de lângă noi, care s-a vaccinat pentru că „vaccinul ar trebui să ofere protecție persoanei vaccinate”.

Nevaccinarea ar însemna încălcarea libertății celui de lângă noi, care nu s-a putut vaccina din cauza unor contraindicații. Cu siguranță, nu este așa deoarece vaccinare nu ne ferește de a ne îmbolnăvi, ci doar de a face forme grave ale bolii și, în acest caz, vom fi factori de răspândire a bolii chiar dacă ne-am vaccinat. Carnetul de vaccinuri obligatorii ar fi asemenea unui carnet de conducere. Cu siguranță, nu, deoarece a fi nevaccinat nu presupune a avea un drept de a conduce mașini, ci înseamnă un dreptul elementar la viața în societate”, a explicat Coleșa.

Deputatul AUR a reamintit faptul că, în acest moment, legislația din România nu prevede obligativitatea vaccinării, „ci doar obligativitatea medicilor de familie de a asigura gratuit vaccinarea copiilor, însă doar la cererea și cu consimțământul părinților, după ce aceștia au fost informați corect cu privire la actul medical în sine. În actuala lege se vorbește despre o schemă de vaccinare recomandată de MS, nicidecum de o schemă obligatorie”.

În final, el a subliniat că este important să conștientizăm că suntem stăpâni pe propriul corp, așadar putem decide dacă vrem să ne vaccinăm sau nu.

Back to top button