PoliticăRepublica MoldovaȘtirile 60m.RO

Dan Tănasă: De 9 mai, să ne gândim la frații noștri de peste Prut. AUR militează pentru unirea celor două state românești, România și Republica Moldova, într-o Europă unită și puternică

Ziua de 9 mai are o dublă semnificație pentru români. Astăzi sărbătorim Ziua Independenței de Stat a României (9 mai 1877), dar și Ziua Europei – anul acesta se împlinesc 76 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial (9 mai 1945), și 71 de ani de la „nașterea” Uniunii Europene, realizată prin declarația ministrului de externe francez, Robert Schuman, (9 mai 1950).

Într-o astfel de zi de sărbătoare, trebuie să îi purtăm în gând și pe românii basarabeni, „frații noștri de peste Prut”, care și astăzi „sunt obligați să trăiască dincolo de o graniță artificială pe care nu și-au dorit-o niciodată”, punctează deputatul AUR Dan Tănasă într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook cu ocazia zilei de 9 mai.

Acesta consideră că situația din Republica Moldova, un stat confiscat de un clan mafiot și de o clasă politică aservită intereselor străine, nu mai poate continua și reamintește faptul că Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat public faptul că va candida la alegerile parlamentare din Republica Moldova din 11 iulie.

Credința noastră fermă este că frații noștri de peste Prut merită un trai mai bun iar pentru asta AUR a decis să se implice în politica de la Chișinău. AUR își propune să unească toate forțele care vor binele românilor de peste Prut, indiferent de orientarea politică. După ce a reușit o surpriză istorică la București, aducând în fața românilor oameni noi în politică, oameni simpli din popor, AUR va acționa în mod democratic pentru ca românii de peste Prut să fie reprezentați în Parlamentul de la Chișinău de politicieni integri, demni, care să acționeze pentru libertate în interesul națiunii române. Este de datoria noastră să acționăm prin toate mijloacele democratice în interesul fraților noștri de peste Prut, abandonați de actuala clasă politică de la Chișinău, care se confruntă cu aceleași probleme dure cu care se confruntă și românii de dincoace de Prut: salarii mizere, exodul forței de muncă, lipsa perspectivelor”, a subliniat Dan Tănasă.

El a mai spus că situația de la Chișinău este critică, actualii lideri de pe scena politică neavând niciun proiect de țară, nici pentru bunăstarea socială și economică a cetățenilor sau pentru dezvoltarea infrastructurii sau asigurarea securității energetice. AUR este singurul partid care își propune să aducă românii basarabeni acasă, într-o Europă unită și puternică.

După 30 de ani de politică făcută de politicienii de la Chișinău peste Prut nu avem niciun kilometru de autostradă iar în micimea lor actualii politicieni nu au niciun proiect pe această temă, ca de altfel pe nicio altă temă fundamentală pentru existența românilor. AUR este un partid creștin, conservator, patriotic, care militează pentru unirea celor două state românești, România și Republica Moldova, într-o Europă unită și puternică”, a subliniat deputatul AUR Dan Tănasă.

Back to top button