InternaționalȘtirile 60m.RO

Se deschide un centru de prevenire a pandemiilor la Berlin. OMS: Vor apărea şi alţi viruşi cu potenţial de declanşare a unor pandemii

Germania şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) vor deschide un centru de prevenire și combatere a pandemiilor la Berlin. Institutul va avea drept obiectiv să răspundă viitoarelor provocări sanitare cu ajutorul celor mai recente instrumente tehnologice, precum analiza datelor sau inteligenţa artificială, relatează agenţiile Reuters, potrivit Agerpres.

Trebuie să identificăm riscurile epidemice şi pandemice cât mai repede posibil, oriunde ele apar în lume. În acest scop, trebuie să consolidăm sistemul de supraveghere global de alertă timpurie printr-o colectare îmbunătăţită a datelor sanitare şi analize de risc interdisciplinare”, a declarat ministrul german al Sănătății Jens Spahn, referindu-se la activitatea noului centru de la Berlin.

Centrul va presupune o colaborare între instituţii guvernamentale, academice şi din sectorul privat și va elabora modele predictive de analiză a riscurilor. Totodată, or fi monitorizate măsurile de control a epidemiilor, dar şi a infodemiilor (ştirile false despre aceste crize).

Vor apărea şi alţi viruşi cu potenţial de declanşare a unor pandemii”, a avertizat la rândul său directorul general al OMS.

Back to top button