Politică

Românii, cu CNP-ul la control. Cîțu: La restaurant, doar cu buletinul

Florin Cîțu a oferit detalii despre modul în care autoritățile vor ține sub control campania de vaccinare a oamenilor și despre cum se va desfășura vara.

Diferența dintre persoanele vaccinate de cele nevaccinate se poate face pe baza CNP-ului, a spus premierul Florin Cîțu.  Acesta a mai adăugat că este posibil să fie dezvoltate aplicații prin care se poate verifica dacă cineva este vaccinat.  Afirmațiile au fost făcute în contextul în care autoritățile pregătesc o serie de măsuri de relaxare după ce numărul infectărilor cu COVID-19 a scăzut simțitor.

„Deocamdată, este o propunere pe care o discutăm în Comitetul interministerial. Vom avea soluțiile la INSP. S-ar putea să existe aplicații… Mai simplu spus, se poate verifica dacă o persoană este vaccinată în aplicațiile pe care le avem cu un simplu CNP. Deci, se poate verifica foarte ușor!”, a spus premierul Florin Cîțu.

„Ne gândim să facem lucrurile mult mai simplu. Avem timp până la 1 iunie să găsim soluții. Întâi să vedem care va fi forma pe care o vom avea acceptată în Comitetul interministerial pentru a redeschide restaurantele”, a precizat premierul, după întâlnirea cu reprezentanții industriei HORECA.

Back to top button